Versenyelőnyben az EQ-val

Néhány évtizeddel ezelőtt a számítógépek különlegességnek és újdonságnak számítottak. Sokan tudták, mi az, kevesen tudták valójában mire lehet használni. Ki hitte volna, hogy az egykori szobányi gépek mára tenyérnyi, okos eszközökként az életünk részeivé válnak? Az érzelmi intelligencia (EQ) hasonló “cipőben jár”. Sokan tudják, hogy van ilyen, kevesebben, hogy mire jó, és még kevesebben használják. A következő években azoké lesz a versenyelőny, akik megtanulják jól használni emberként, vezetőként, csapatban és a céges kultúra részeként. Ebben tudunk segíteni képzéseinkkel, felméréseinkkel és fejlesztési folyamatainkkal.

  • Az érzelmi intelligencia versenyelőnnyé válhat

  • Nem 12 egy tucat képzés: fókuszban a gyakorlat

  • Élmények, leesett tantuszok, felrázó felismerések garantálva

Minden tanulási folyamat hibákkal jár. Ahhoz, hogy tanulhassunk belőlük, pozitív megerősítésekre és élményekre van szükségünk. Az erősségekre építve eljuthatunk oda, hogy a tanulás/változás/fejlődés ne fájjon, hanem természetes és sikeres folyamat legyen. Megmutatjuk, hogyan.

A tematika irányt mutat, a valódi tartalmat azonban nagyban meghatározza a résztvevő. Azokat a megoldásokat keressük, amelyek valóban hasznosak, és megmutatjuk, hogyan és miért ezek működnek.

Minden cég vagy vezető másként működik. Nincsenek sablonok, csak a meghatározott célhoz vezető megoldásokkal – a gyakran hiányzó “hogyan”-nal – foglalkozunk. Így lesz minden alkalom egyedi, és célravezető.

Nagyon sok hasznos könyv érhető el, amelyeknél azonban általában hiányzik az a lépcsőfok, mitől valóban hasznossá válnak: a gyakorlati megvalósítás. Az elméletből saját élmények alapján lesz gyakorlat. Nálunk ez van a középpontban.

EQ (érzelmi intelligencia)

HOW YOU DOIN’?

Rendbe tesszük mi mit jelent, és gyakorlatban mutatjuk meg, hogyan hat a mindennapokban ha használjuk (vagy nem használjuk) az érzelmi intelligenciát.
Felmérjük minden résztvevő EQ szintjét és készségeit és ezekre építve tesszük hatékonyabbá a csapat további működését. Egy jó hangulatú, sok AHA-élménnyel és felismeréssel járó alkalom, ha véget ér, új oldaláról látjátok egymást, és magatokat is.

KOMMUNIKÁCIÓ

TÚL AZ ADÓN, VEVŐN: DEKÓDOLJUK AZ ÜZENETET!

A legtöbb konfliktus forrása a félreértés. Amit az egyik így gondol, azt a másik úgy érti. Mire kell figyelnünk a kommunikáció során? Hogyan előzhetők meg a kommunikációból fakadó problémák és nehézségek? Gyakorlati megoldások könnyebb és nehezebb helyzetekre egyaránt. Kiderül ki miért úgy kommunikál ahogyan és mire kell még odafigyelnie. Dekódolunk mindent, amit csak lehet!

KONFLIKTUSKEZELÉS

NÉZD A MEGFELELŐ NÉZŐPONTBÓL

Ha félreértjük egymást, a másik szándékait, céljait, megoldásait, előbb-utóbb konfliktus lesz belőle. Hogyan előzhetőek meg ezek a mindannyiunk számára kellemetlen helyzetek? Mit lehet másként csinálni, hogy ütközések és súrlódások helyett az “együtt megoldjuk” legyen a jellemző? Megoldások, nézőpontok és közelítésük, leeső tantuszok, megjegyezhető tanulságok.

VEZETŐI KÉSZSÉGEK

 VEZETŐBŐL PÉLDAKÉP

Az EQ egyik úttörője, Daniel Goleman 6 vezetői stílust határozott meg, amely az érzelmi intelligencia készségek eltérő használatán alapul. Ha azt hitted, hogy téged ebből egy jellemez, és “mindenki fogadja el, hogy ez van”, hát tévedtél. Minél több vezetői stílust és készséget tudsz használni, annál jobb vezetővé válhatsz. Lépésről lépésre. Hatékonyabb vezetés, elkötelezettebb beosztottak, javuló morál és eredmények.

EGYÜTTMŰKÖDÉS

SOKFÉLESÉGBEN IS EGY IRÁNYBA

Ahhoz, hogy másokkal együtt tudjunk működni, az első lépés, hogy a saját működésünkkel is tisztában legyünk. Ha ismerjük a saját és a többiek erősségeit, ezekre építve tudunk igazán hatékony csapatokat alkotni. És ha az erősségek már “álmunkból felébresztve” is 100%-on pörögnek, ideje oda is figyelnünk, ami még nem megy olyan jól. Ha el tudjuk fogadni, hogy mások másként működnek, mint mi, az már egy nagy lépés a hatékonyabb együttműködés felé. És ennél jóval nagyobbat is tudunk lépni.

VÁLTOZÁSKEZELÉS ÉS REZILIENCIA

ÚJ UTAK A RÉGIEK HELYETT

Darwin óta tudjuk, hogy nem az marad fenn, ami a legtökéletesebb, hanem az, ami a legjobban alkalmazkodik. Ha a vezetők, beosztottak képesek rugalmasan alkalmazkodni és új megoldásokat találni, ha a régiek már nem elérhetőek – olyan versenyelőnyre tehetnek szert, ami behozhatatlan. Mi kell ahhoz, hogy jól tudjuk használni a rezilienciát (a keljfeljancsi készséget)? Gyakorlati megoldások és stratégiák e készség megerősítésére és fejlesztésére.

HATÉKONYSÁG

KIHOZOD MAGADBÓL AMIT SZERETNÉL?

Ahogy az együttműködésnél is, itt is elengedhetetlen, hogy lássuk, hogyan is működünk. Hiszen ez adja az alapját annak, amitől hatékonyak tudunk lenni vagy maradni. Aki sokat elemez, és igyekszik elkerülni a kockázatokat, teljesen mástól lesz hatékony, mint az, aki alig várja, hogy egy új megoldást tesztelhessen. Ha ismerjük az alapokat, úgy építhetünk rájuk, hogy az mindenki önmaga lehető legjobb verzióját adja.

MOTIVÁCIÓ

 MIT MOND A BELSŐ IRÁNYTŰD?

Hagyjuk  a külső motivációt, mert az csak időlegesen visz előbbre. Maradjunk a valódi motivációnál, ami belülről fakad. Mi az, amitől úgy érzed, hogy megérte, hogy hasznosan telt az a nap/hét/hónap/év? Tudod-e mit szeretnél elérni és még inkább, hogy MIÉRT lesz jó neked, ha ott leszel? A válaszaid adják a megoldásokat a motivációd kérdéseire, amelyek mindig jól jönnek, és amelyekhez bármikor vissza tudsz nyúlni, ha szükséged van rájuk.

NINCS SIKER ELKÖTELEZETTSÉG ÉS EQ NÉLKÜL.

„… az Erikával való együttműködésünk nagymértékben segített abban, hogy célzottan tudjunk a kollégákkal azon gondolkozni, hogyan tehetnénk a munkahelyen eltöltött időnket hatékonyabbá ill. ami szintén nagyon fontos, hogyan tudnánk egymást jobban megérteni. A közösen elvégzett feladatok feltárták azokat a problémákat, amiken rendszeres munkával, odafigyeléssel dolgoznunk kell a jövőben, így kiegyensúlyozottabb, kellemesebb irodai légkört is eredményezve…”

ARGAY BÉLA – ügyvezető GRECO SERVICES

Az EQ elengedhetetlen a cége, csapata sikeréhez.
Velünk jobbá válik: online vagy személyesen.

Keressen bennünket!

Telefon: +36706726340
Email: skita.erika@equipeq.com
Web: equipeq.com