KIK VAGYUNK

2010-ben gondoltunk egy merészet: közös vállalkozást indítottunk. Az Értsünk szót a szülők, gyermekeik és a pedagógusok kapcsolatával, kommunikációjuk fejlesztésével foglalkozik a mai napig.

Az ebben eltöltött évek során a sok-sok tapasztalat vezetett oda, hogy az érzelmi intelligencia az, amivel foglalkozni szeretnénk. Hihetetlenül hatékonynak bizonyult: nagyszerű volt látni a változást a csoportok életében, hogy mennyire másként kezdtek hozzáállni az addig problémákat jelentő kérdésekhez, micsoda fejlődésen mentek keresztül egy-egy képzés során.

2015-ben a vállalati világ felé fordultunk: cégek számára végzünk felméréseket, tartunk képzéseket és workshopokat. Tevékenységünk középpontjában azóta is az érzelmi intelligencia, (vagy rövidebben az EQ) áll.

Módszereinkben az a legjobb, hogy nemcsak hatékonyan működnek a munkahelyi kapcsolatokban, de mintegy “mellékhatásként” a magánéletben is rengeteget segítenek. Az emberek jobban megismerik magukat és egymást, aggodalmaikat elhagyva képesek lesznek érzelmi és kommunikációs készségeiket hatékonyabban használni.

Keress bennünket 

DR. SKITA ERIKA

2003-ban a Szegedi Tudományegyetemen jogi diplomát, 2007-ben az ELTE-n EU-szakjogászként másoddiplomát szereztem, 2009-ben szakvizsgáztam.

Az egyetem után Belgiumban két éven át az Európai Unió 24 tagállamának szakértőiből álló csapatának koordinátora voltam. Ez volt az első munkahelyem, feladatom pedig sokkal inkább kommunikációs volt, mint jogi. 2005-től jogászként dolgoztam, először ügyvédi irodában, majd a közigazgatásban. Közben megszülettek a gyermekeink, 2010-ben pedig elindítottuk saját vállalkozásunkat.

Ma úgy látom, ha annak idején, mikor a pályaválasztás előtt álltam, használhattam volna azokat a teszteket amelyekkel ma dolgozunk, jónéhány vargabetűvel kevesebbet tettem volna meg. Valahol mindig ott volt, hogy emberekkel kell dolgoznom, hiszen közöttük érzem igazán elememben magam. Fontosnak tartom a  gyakorlatban használható, tapasztalatokra épülő tudás átadását és a folyamatok végigkísérését.

Azt hiszem a ritkán megbicsakló optimizmusom hozott odáig, ahol most vagyunk. Hiszek abban, hogy amit csinálunk az fontos és jó, látványos eredményekkel, pozitív változásokkal jár. Izgalmas és kreatív feladat olyan képzéseket összeállítani, amelyek az adott cég, vezető vagy csapat számára a leghatékonyabbak, amelyek során maguk jönnek rá a megoldásokra, ők tesznek felismeréseket. Amikor a csizmák úgy kerülnek az asztalra, hogy az inkább önreflexió, nem a többiek hibáztatása – és ez a konfliktusok kezelésénél is más kiindulópontot teremt.

Vallom, hogy a saját élményű tapasztalat megszerzésénél és ezek gyakorlatba ültetésénél nincs hatékonyabb módszer. Lelkesen veszek részt e folyamatok elindításában, végigkísérésében és sikeres lezárásában is. Szeretem azt, amit csinálok, megtaláltam a helyem a világban, és minden nap új motivációt ad, hogy olyan emberekkel dolgozom, akik értik és érzik, hogy milyen fontos az érzelmi intelligencia készségek tudatos használata a mindennapokban.

Hogyan dolgozunk

TURÁNI SZABOLCS

Eredeti szakmám villamosmérnök, a Budapesti Műszaki Egyetemen végeztem 1999-ben, majd a kétezres évek közepén First Line Leader Coaching és Transformational Leader Coaching képesítéseket szereztem.

Tíz éven át multinacionális cégeknél láttam el rekrutációval, vezetéssel, humán képzéssel és csapatépítéssel kapcsolatos feladatokat Magyarországon és Belgiumban. Munkám során egyre inkább a konfliktuskezelés és a személyközi kommunikáció irányába fordultam. 2006-ban egy nagy nemzetközi projekt keretében egy hetven fős projektvezetői csapatot építhettem fel, melyben a elsődlegesen a felvételi folyamatok szakmai kidolgozása, szabványosítása és a felvételi interjúk vezetése volt a feladatom, és felelős voltam a csapattagok szakmai fejlődéséért és teljesítményének értékeléséért.

Munkám során fő célom, hogy az együtt dolgozó emberek jobb csapattá váljanak, képesek legyenek hatékonyan együttműködni, a változásokat rugalmasan kezelni, konfliktusaikat megoldani, a felmerülő problémákra pedig szorongás helyett lehetőségként tekinteni.

Hiszek az emberi kapcsolatokban. Hiszek abban, hogy minden fejlődés az ember bensőjéből, önmagával kialakított jó viszonyából indul. Építkezni csak stabil alapokon érdemes, erre jönnek a családtagok, barátok, munkatársak, végül pedig az ismeretlenek. Ha az emberi kapcsolatokat hatékonyan ki tudjuk építeni és karban tudjuk tartani, minden könnyebbé válik.

Hiszek a kitartásban és a fejlődésben, a nyitottságban és az elfogadásban, a gyakorlati megoldások keresésében. Hiszek a második esélyben, hiszen mindannyian hibázunk, és az elkövetett hibák kijavításából tanulunk. Ezek a tapasztalatok a legértékesebbek.

Hogyan dolgozunk

VALÓDI VEZETŐK. HATÉKONY CSAPATOK. ELKÖTELEZETT MUNKAVÁLLALÓK. NEM CSAK ÁLOM. DE AZ EQ ELENGEDHETETLEN.

… az Erikával való együttműködésünk nagymértékben segített abban, hogy célzottan tudjunk a kollégákkal azon gondolkozni, hogyan tehetnénk a munkahelyen eltöltött időnket hatékonyabbá ill. ami szintén nagyon fontos, hogyan tudnánk egymást jobban megérteni. A közösen elvégzett feladatok feltárták azokat a problémákat, amiken rendszeres munkával, odafigyeléssel dolgoznunk kell a jövőben, így kiegyensúlyozottabb, kellemesebb irodai légkört is eredményezve…

Argay Béla - CEO, Greco Services